Siyah Havuç Çorbası (Değişiklik Arayanlara Nefis Tarif)

bilimsel

Üye
Siyah Havuç Çorbası (Değişiklik Arayanlara Nefis Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

• 4 adet büyük uzunluk siyah havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet bulyon
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;

• 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Siyah Havuç Çorbası (Değişiklik Arayanlara Nefis Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Havuçların üstünü bıçakla törpüleyip yıkıyoruz ve rendeliyoruz. Patatesi soyup yıkadıktan daha sonra tıpkı biçimde rendeliyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz (büyüklüğüyle fazla uğraşmayın aslına bakarsan çorbayı çubuk blender dan geçireceğiz)
  2. Düdüklüye yahut tencereye (ben çabuk pişsin diye düdüklü kullandım mühlet ona bakılırsadir) zeytinyağını döküp biraz ısıtıyoruz ve yemeklik doğranmış soğanları ve minik doğranmış sarımsakları ek edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Havuçları ve patatesleri de ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Yeterlice kavrulduktan daha sonra yeteri kadar suyunu ve bulyonu (rendeleyebilirsiniz) ek edip, kapağını kapatıyoruz.
  4. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan daha sonra 5-10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten daha sonra tuzunu ve karabiberini ek edip, blenderdan geçiriyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alıyor.
  5. Üzeri için; tereyağını eritip, içine kırmızı biberi ekleyip, karıştırıyoruz ve servis esnasında sıcak çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
  6. Sunum için üzerine bir adet maydanoz da koyabilirsiniz. Ben tadını mantar çorbasına benzettim farklı ve epey hoş lezzet afiyet olsun.
Siyah Havuç Çorbası (Değişiklik Arayanlara Nefis Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı