bilimsel
Üye
Siyah Havuç Çorbası (Değişiklik Arayanlara Nefis Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet büyük uzunluk siyah havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 büyük diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet küçük patates
- 1 adet bulyon
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçların üstünü bıçakla törpüleyip yıkıyoruz ve rendeliyoruz. Patatesi soyup yıkadıktan daha sonra tıpkı biçimde rendeliyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz (büyüklüğüyle fazla uğraşmayın aslına bakarsan çorbayı çubuk blender dan geçireceğiz)
- Düdüklüye yahut tencereye (ben çabuk pişsin diye düdüklü kullandım mühlet ona bakılırsadir) zeytinyağını döküp biraz ısıtıyoruz ve yemeklik doğranmış soğanları ve minik doğranmış sarımsakları ek edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Havuçları ve patatesleri de ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Yeterlice kavrulduktan daha sonra yeteri kadar suyunu ve bulyonu (rendeleyebilirsiniz) ek edip, kapağını kapatıyoruz.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan daha sonra 5-10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten daha sonra tuzunu ve karabiberini ek edip, blenderdan geçiriyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alıyor.
- Üzeri için; tereyağını eritip, içine kırmızı biberi ekleyip, karıştırıyoruz ve servis esnasında sıcak çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
- Sunum için üzerine bir adet maydanoz da koyabilirsiniz. Ben tadını mantar çorbasına benzettim farklı ve epey hoş lezzet afiyet olsun.