Şu şekilde çalışır: Kendi diliniz AI | c’t 3003

amerikali

Yeni Üye
Kendi chatbot’unuzu gerçekten nasıl oluşturabilirsiniz? Postillon’dan Tobias Lauterbach’a sorduk ve birlikte bir rapçi gibi yanıt veren yapay zeka sohbet robotu SwagGPT’yi bir araya getirdik. OpenAI’nin API arayüzü bunu mümkün kılar.

videonun transkripti

(Not: Bu transkript, yukarıdaki videoyu izleyemeyen veya izlemek istemeyen kişiler için hazırlanmıştır. Metin, video parçasındaki tüm bilgileri yansıtmamaktadır.)

Buraya bakın, bu hiciv sitesi The Postillon’dan DeppGPT. Bu videoda, DeppGPT’nin geliştiricisi Tobias Lauterbach bana kendi bireysel (bu durumda pek dostça olmayan) sohbet robotunuzu nasıl oluşturacağınızı ve kendi web sitenize nasıl entegre edeceğinizi gösteriyor. Gerçekten başlıyoruz ve umarım bir sonuca vardıkça siz de devam edebilirsiniz, bu SwagGPT, evet, Deutschrap gibi konuşan bir sohbet robotu – ve gerçekten çok az web geliştirme deneyimim var veya hiç yok. Bu kesinlikle çok ilginç olacak. Bizi izlemeye devam edin.

Sevgili bilgisayar korsanları, sevgili internet sörfçüleri, hoş geldiniz…

[Interview und Entwicklungs-Session mit Tobias Lauterbach: Da sich der Dialog stark auf das bezieht, was auf dem Bildschirm zu sehen ist, ergibt ein Transkript ohne Bilder hier keinen Sinn.]

Evet, şimdi gerçekten bir şey öğrendim. Bu arada, SwagGPT botumuzu (ve muhtemelen diğerlerini) kendiniz de deneyebilirsiniz, bağlantı açıklamadadır. Kaynak kodunu da orada bulabilirsiniz – ancak sorumluluk reddi: bu hoş bir kod değil, sadece bir deney.

Ve hala bir chatbot için, örneğin şimdiye kadar çıkan tüm c’t dergileri gibi, kendi materyallerinin birçoğuyla gerçekten ince ayar yapılmış bir video istediğinizi biliyorum. PrivateGPT ile deneyler yapıyorum, yazılımın bunu yapabilmesi gerekiyor, ancak feci sonuçlarla. Bu yüzden kesinlikle bizi izlemeye devam edeceğiz, ancak biraz zaman alacak.

Bu videoda gösterdiğimiz teknoloji, yani API aracılığıyla GPT3.5 kullanımı, en azından sınırlı bir ölçüde, bireysel bilgileri beslemek için de kullanılabilir. KenosRestaurantGPT ile denedim, bu yüzden sistem isteminde açılış saatlerini, rezervasyon yapamayacağınızı, günün spesiyallerini ve menüyü nerede bulabileceğinizi yazdım. Bu işe yaradı, böylece “Salı günleri saat 17:00’de açık mısınız?” diye sorabilirim. ve ardından chatbot doğru cevap verecektir. Bunun gibi bir şeyin pratikte ne işe yaradığını bilmiyorum – ama en azından işe yarıyor. Ancak Tobias’ın daha önce açıkladığı gibi, her zaman aklınızda bulundurmanız gerekir: sistem istemi ne kadar uzun olursa, her bir soru-cevap çifti o kadar pahalı hale gelir, çünkü sistem istemi her zaman gönderilir ve ardından karşılık gelen belirteçleri ödersiniz.

Oh, ve küçük bir ipucu: KI-Update adında yeni bir Haberler-online podcast var ve bu yapay zeka hakkında, muhtemelen düşündünüz. Her iş günü saat 14:00’den itibaren, Pazartesi’den Perşembe’ye 10 ila 15 dakika arasında, Cuma günleri ise derin dalış olarak daha uzun. Bu arada yapay zeka sistemleriyle ilk temasımızın nasıl olduğundan ve konunun nereye gittiğini düşündüğümüzden bahsettiğimiz ilk bölümde ben de varım. Podcast’lerin olduğu her yerde, açıklamanın altında bir bağlantı bulunur. Hoşçakal!

c’t 3003, c’t’in YouTube kanalıdır. c’t 3003’teki videolar bağımsız içerik olup c’t Magazin’deki yazılardan bağımsızdır. Editörler Jan-Keno Janssen ve Lukas Rumpler ile video yapımcıları Şahin Erengil ve Pascal Schewe her hafta bir video yayınlıyor.

c't Magazine'den daha fazlası

c't Magazine'den daha fazlası

(jkj)

Haberin Sonu