Suriye’de kuyumcu öldürüp Türkiye’de restoran açan katil kim

ahmetbeyler

Yeni Üye
CHP Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dikkat çeken sorular yöneltti.

“Bu sorun hepimizi ilgilendiriyor” diyerek açıklamada bulunan CHP’li Alpay Antmen, “İsmini vermeyeceğim bir Türkmen bana anlatmıştı” sözlerini kullandı.

CHP’li Alpay Antmen, Suriye’de işlenen cinayetin Türkiye’ye uzanan acı öyküsünü şöyleki anlattı:

“Olay şöyle: Tanıdığı bir Suriyeli var ve bu kişi Suriye güvenlik güçlerince aranıyor. Mevzu gasp ve hırsızlık. Yakalanırsa mahpus. O da sonucunı veriyor.

Bu hırsız ve gaspçı sığınmacı kisvesi altında Türkiye’ye girmeye hazırlanıyor. Lakin bu ismi ve ahlaksız kişi gelmeden bir kuyumcuyu soyuyor. Kuyumcu kişiyi ve eşini öldürüyor. Altınları alıp Türkiye sonuna konuşuyor. Yetkililere “Esad bizi öldürecek. Malımıza çökecek” diyor.

Bu katil elde de kilolarca kanlı altınla Türkiye’ye giriyor. Akabinde altınları paraya çeviriyor. Evvel oturma, daha sonra işyeri müsaadesi alıyor. O kanlı para ile restoran açıyor. Türkiye’de keyifle yaşıyor…

Artık, saf sığınmacılar farklı. Lakin onlarca defa sorduk, sordum…

Süleyman Soylu efendiye tekraren sordum:

Ülkesinde cürüm işleyip Türkiye’ye kaçan kaç kişi var? Tecavüz, hırsızlık ve cinayetten geldiği yerde aranan var mı?

Cevap yok.

Hem Süleyman Soylu, hem AKP ülkemize döşenmiş bir dinamit, bir Ulusal Güvenlik meseledir.”

İşte o iletiler: