Tacizci bayan müdür buhrana sürükledi… sıradışı bir dava

ahmetbeyler

Yeni Üye
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianameye nazaran, erkek bir mühendis Ç.D., Eylül 2020’de, Mersin’deki bir kamu kurumunda vazife yapmaya başladı. Ç.D., bakılırsave başladıktan daha sonra, bayan şube müdürü H.C. tarafınca mesai saatleri haricinde, ısrarla bir biçimde imajlı olarak aranmaya başlandı. Bu görüşmelerde, Müdür, “Müsaitsen sana geleyim, şayet olmazsa sen alkol al bana gel, oturur bir şeyler içeriz” halinde tekliflerde bulundu. Ç.D. ise bu şekil teklifleri reddetmesine karşın, müdür ısrarcı olmayı sürdürdü. Ç.D.’nin argümanına nazaran, müdür tarafınca makamına çağırılarak, “Beni nasıl buluyorsun, seks ömrün nasıl” biçiminde cinsel içerikli sorular da soruldu.

‘PSİKOLOJİM BOZULDU’

Hürriyet’ten Hasan Benli haberine nazaran, Ç.D. uğradığı tacizi ispatlayabilmek için, şube müdürünün odasına çağrıldığı vakit yapılan görüşmeleri de kaydetmeye başladı. Ç.D. şikâyet dilekçesinde, bir akşam yemeği dönüşünde yanında çalışma arkadaşları bulunmasına karşın, bayan müdür tarafınca ‘elle Taciz’ edilerek “Bu akşam sende kalayım, ben konutumu yeni taşıdım” teklifinde de bulunduğunu argüman ederek “H.C. tarafınca şahsıma yapılan, fizikî ısrarcı tacizlere ve tehditlere dayanamadığım için ruhsal olarak buhrana sürüklendim” dedi.

‘İDDİALAR DOĞRULANDI’

İddianamede, şüphelinin atılı suçlamaları kabul etmediği lakin şahit beyanlarının müştekinin savlarını doğruladığı, ses kayıtları üzerine yaptırılan eksper incelemesinin de müştekinin tezlerini doğruladığı açıklandı. İddianame kabahat tarihi olarak “18 Eylül 2020 ile 21 Mayıs 2021 tarihleri içinde zincirleme” tabiri yer alırken, müdür için cinsel taciz hatasından 5 yıl 3 aya kadar mahpus talep edildi.

TANIKLAR DA DİNLENDİ

Davanın birinci duruşması Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 14 Şubat 2022 tarihinde yapıldı. Birinci duruşmada sanık katılmazken, müşteki ve şahitler dinlendi. Duruşmada dinlenilen şahitler da Ç.D.’nin argümanlarını doğrulayan beyanlarda bulundu. Davanın ikinci duruşması ise 22 Haziran 2022 tarihinde yapıldı. Duruşmaya katılan sanık müdür, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Savunmaların akabinde mahkeme olaya ait gönderilen ses kayıtlarının tahlili için CD’nin ekspere verilmesine, şahitlerin dinlenilmesi için duruşmayı önümüzdeki aralık ayına erteledi.