bilimsel
Üye
Tavuk Çorbası (Memleketimin Düğün Çorbası ) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet tavuk göğsü( ben genelde gedik piliç markasının bütün tavuğunu parçalatıyorum 3-4 kesim kemikli tavuk kullanmayı tercih ediyorum.)
- 1 kahve fincanı pirinç
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 avuç kadar haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı halis tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tatlı yada acı toz biber tercih size kalmış
- 1 fiske karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda 6 su bardağı sıcak suyun içine tavuk göğsümüzü alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
- Haşlanırken içine tuzunu ekliyoruz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ek ediyoruz.
- Güzel haşlandığından emin olana kadar haşlamaya devam ediyoruz.
- Haşlanan tavukları öbür bir tabağa alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Tenceremizde kalan tavuk suyunun içine 1 fincan yıkanmış pirincimizi haşlamak için alıyoruz ve haşlanana kadar kaynatmaya devam ediyoruz. (oldukça çok haşlamayın hamur olmasın, zira daha tavuklarla da kaynayacak. ).
- Başka bir kasede 2 yemek kaşığı unu 2 su bardağı su ile çırpıyoruz.
- Unlu sulu karışımımızı tencerede haşlanan pirinçlerle buluşturuyoruz ve içine bir avuç kadar haşlanmış nohutu da ek ederek 10 dk hoş kaynamaya bırakıyoruz.
- hemen sonrasında kenara soğuması için ayrılan tavukları didikliyoruz ve kaynayan çorbamıza ek ediyoruz. bu türlü de 5-10 dk. Kadar kaynatmamız gerekiyor.
- Ocağın altını kapatmaya yakın yarım limonun suyunu tenceremizin üzerinden ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sosu için; bilhassa belirtmem gerekirse sos tavanız çelik olmalı ve yağı koymadan evvel tavayı az ısıtmalısınız ki yağı tavaya koyunca coss diye o ses gelmeli ve yavaşça duman yükselmeli işte bu küçük bir lezzet ayrıntısı
- Ve üzerine toz biber ekleyerek karıştırın sosumuz hazır.
- Servis ederken çorbamızın üzerine sostan ek ederek, bir fiske karabiber ile lezzeti taçlandırabilirsiniz seçim size kalmış, efsane lezzetimiz hazır.Afiyet olsun.