Tavuklu Hamur Çorbası

bilimsel

Üye
Tavuklu Hamur Çorbası Tanımı İçin Gereçler

İçindeki taze makarnalar için:

• 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 7 yemek kaşığı kulandım yumurtanın uzunluğuna bakılırsa değişir)
Haşlamak için:

• 7 bardağı kadar tavuk suyu
Salçalı sosu için

• 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Nane, kırmızıbiber, pulbiber tuz
  • Didiklenmiş 2 tavuk but
Tavuklu Hamur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda tavuk butlarımızı bol su da haşlıyoruz zira 7 su bardağı kadar kulanacağız tabiki yarı yarıya suylada olur lakin eksiksiz tavuk suyu ile daha bi lezzetli oluyor.
  2. Tavuk suyumuzu süzelim tavuk butlarımızı didikleyelim çorbanın içine girecek biçimde ve bir tabağa alalım.
  3. Artık gelelim hamur kısmına daha doğrusu tazecik makarna kısmına bunun için yumurtamızı geniş bir kaba alarak çırpıyoruz biraz tuz ekliyoruz ve unumuzu kaşık kaşık ekliyoruz.
  4. Eklediğimiz unu yedirelim yumurtaya ondan sonrasında yine ekleyelim.
  5. Yumurtanın büyüklüğüne bakılırsa un değişir ben 7 yemek kaşığı kadar ekledim bu sizde değişebilir.
  6. Hamur sert bir hamur olacak ve elimize yapışmayacak. Kurabiye hamurundan biraz daha sert üzere. Unutmayın bunu rendeden geçireceğiz.
  7. Tenceremize tavuk suyunu alıp kaynamaya bırakıyoruz ve suyun içine hamurumuzu rendelemeye başlıyoruz.
  8. Biraz rendeleyip suyunu karıştıralım ki yapışmasın birbirine. çabucak sonrasında rendelemeye devam edelim.
  9. Tüm hamur bitince bir beş dakika kaynamaya bırakalım.
  10. Artık sosumuzu hazırlayalım bunun için bir tavada yağlarınınızı eritip salçayı ek edip salçayı kavuruyoruz çabucak sonrasında baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  11. Salçalı sosumuzu 5 dakikadır kaynayan suyumuza ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  12. Çorbamızın altını birazcık kısıp 15-20 dakika daha pişmeye bırakıyoruz.
  13. En son tavuk kesimlerini ekliyoruz karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
  14. Çorbamız hazır servis ederken limon ile servis edebilirsiniz.
Tavuklu Hamur Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı