bilimsel
Üye
Tavuklu Hamur Çorbası Tanımı İçin Gereçler
İçindeki taze makarnalar için:
Not EkleTanımı Yazdır
İçindeki taze makarnalar için:
- 1 adet yumurta
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 7 yemek kaşığı kulandım yumurtanın uzunluğuna bakılırsa değişir)
- 7 bardağı kadar tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Nane, kırmızıbiber, pulbiber tuz
- Didiklenmiş 2 tavuk but
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tavuk butlarımızı bol su da haşlıyoruz zira 7 su bardağı kadar kulanacağız tabiki yarı yarıya suylada olur lakin eksiksiz tavuk suyu ile daha bi lezzetli oluyor.
- Tavuk suyumuzu süzelim tavuk butlarımızı didikleyelim çorbanın içine girecek biçimde ve bir tabağa alalım.
- Artık gelelim hamur kısmına daha doğrusu tazecik makarna kısmına bunun için yumurtamızı geniş bir kaba alarak çırpıyoruz biraz tuz ekliyoruz ve unumuzu kaşık kaşık ekliyoruz.
- Eklediğimiz unu yedirelim yumurtaya ondan sonrasında yine ekleyelim.
- Yumurtanın büyüklüğüne bakılırsa un değişir ben 7 yemek kaşığı kadar ekledim bu sizde değişebilir.
- Hamur sert bir hamur olacak ve elimize yapışmayacak. Kurabiye hamurundan biraz daha sert üzere. Unutmayın bunu rendeden geçireceğiz.
- Tenceremize tavuk suyunu alıp kaynamaya bırakıyoruz ve suyun içine hamurumuzu rendelemeye başlıyoruz.
- Biraz rendeleyip suyunu karıştıralım ki yapışmasın birbirine. çabucak sonrasında rendelemeye devam edelim.
- Tüm hamur bitince bir beş dakika kaynamaya bırakalım.
- Artık sosumuzu hazırlayalım bunun için bir tavada yağlarınınızı eritip salçayı ek edip salçayı kavuruyoruz çabucak sonrasında baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Salçalı sosumuzu 5 dakikadır kaynayan suyumuza ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Çorbamızın altını birazcık kısıp 15-20 dakika daha pişmeye bırakıyoruz.
- En son tavuk kesimlerini ekliyoruz karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Çorbamız hazır servis ederken limon ile servis edebilirsiniz.