bilimsel
Üye
Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet baget
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tercihen 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 6 bardak tavuk suyu
- Yarım çay bardağı şehriye
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
- Tercihen 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet bageti uygun bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ek ederek tavukları haşlanmaya bırakalım. Haşlanırken üzerinde oluşan köpükleri alalım.
- Tavuklar haşlanırken öbür materyalleri hazırlayalım. 2 adet havucu rendeleyelim. 1 adet soğanı küçük küçük doğrayalım. 1 tutam maydanozu ve dereotunu ince ince kıyalım.
- Haşlanana tavuğu alıp didikleyelim. Ben daha küçük modüller olsun diye didikledikten daha sonra doğramayı tercih ettim.
- Çorba tenceresine tereyağ ve zeytinyağını alıp üzerine rendelediğimiz havuçları ekleyelim, birkaç dakika kavuralım. Yemeklik doğranmış soğanı da ek edip 3 – 4 dakika daha kavuralım.
- Ardından 1 buçuk yemek kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım. Karıştıramaya devam ederken üzerine 6 su bardağı tavuk suyu ya da sıcak su ekleyelim, kaynamaya bırakalım. Ben ekstra sıcak su eği de yaptım.
- Kaynayan çorbaya yarım çay bardağı şehriye ekleyelim, yumuşayıncaya kadar pişirelim. Şehriyeler şişip yumuşayınca tavuk etini, 1 çay kaşığı tuzu, karabiber, pul biberi ek edip 1-2 dakika daha kaynatalım.
- Son olarak maydanoz ve dereotunu, yarım limon suyunu da ekleyelim.