Tesla Optimus Bot: Çok az robot aktif

amerikali

Yeni Üye
Çarşamba günü 2023’ün ikinci çeyreği için kazanç çağrısı sorulduğunda Tesla’nın patronu Elon Musk, inşa edilen insansı Optimus botlarının sayısının beklenenden çok daha düşük olduğunu kabul etti. Aktif 10 milyon Optimus botu olduğu şakasını yaptıktan sonra, yaklaşık beş ila altı bot inşa edildiğini söyledi. Bunun sebepleri ise Optimus Bot için özel olarak üretilmiş aktüatörlerdir.

Reklamcılık

Yatırımcılar Optimus Bot’un üretim rakamları hakkında bilgi talep ettikten sonra Musk görüşmede (videoda 35:45’ten itibaren) “Sanırım beş veya altı bottayız… Ama tabiri caizse var – evet, her ay daha fazlası var” dedi. İnşa edilen az sayıda Optimus Bot’un nedeni, grubun robotu çalıştıran aktüatörlerin tedarikinde sorun yaşamasıdır. Piyasada bulunan aktüatörler, Optimus Bot’un gereksinimlerini karşılamaz. Yeterince iyi çalışmadılar.

Zor seri üretim

Bunun yerine, Tesla bunları kendisi yapmak zorundadır. Musk, “Bu nedenle, motoru veya güç elektroniğini, denetleyiciyi ve sensörleri entegre eden kendi aktüatörlerimizi tasarlamak zorunda kaldık. Ve gerçekten bunların her biri özel yapım. Ve tabii ki arabadakiyle aynı çıkarım donanımını kullanıyoruz,” diye açıkladı Musk. Aktüatörler seri üretim için geliştirilecektir. Şu anda dünya çapında mevcut olan diğer tüm aktüatörlerden daha hafif, daha küçük ve daha güçlü olmalıdırlar. Bunları seri halinde üretmek zordur. Ancak, başarılı olacağından emin.

Aynı zamanda Musk, Optimus Bot’un ilk üretim modellerinin Kasım 2023’te satışa sunulması gerektiğini söyledi. Üretim bundan kısa bir süre sonra başlayacak.

Yüksek beklentiler

Musk daha önce insansı robot işinin hafife alındığını söylemişti. Optimus Bot’un yüksek satış potansiyeline sahip olduğuna ve Tesla’nın ana işini elektrikli arabalardan robotlara kaydırabileceğine inanıyor. Optimus Bot daha sonra “Tesla’nın değerinin büyük bir bölümünü oluşturmalıdır”. Musk, talebin 10 ila 20 milyar birime kadar çıkacağını tahmin ediyor. Robot nihayetinde 20.000 ABD dolarından daha ucuza mal olmalıdır.

Reklamcılık

Musk, robotun geliştirilmesinde kaydedilen ilerleme hakkında daha fazla bilgi vermedi. Tesla kısa süre önce Mayıs ayında robotunun bir güncellemesini gösterdi. Bir video, onların bir Tesla siber kamyon fabrikasında dolaştığını, çevrelerini algılayabildiklerini ve eğitildiklerini gösteriyor. Tesla şu anda satışları artırmak için Optimus Bot’un popülaritesini kullanıyor. Çin ve Kuzey Amerika’daki seçkin Tesla bayilerinde sergileniyorlar. Az sayıda gerçek robot nedeniyle, bunlar yalnızca çalışmayan modellerdir.

(eski)

Haberin Sonu