#Tgiqf: Microsoft 50 – Tesis

amerikali

Yeni Üye
Microsoft bugün yarım asırlık oldu. Windows, Word, Excel ve Co.'yu başlatan Redmond'dan grup, 4 Nisan 1975'te okul arkadaşları Bill Gates ve Paul Allen tarafından kuruldu. İlk başarılı ürün, birçok varyantta 8 ve 16 bitlik ev bilgisayarlarıyla birlikte gelen Microsoft Basic idi. Örneğin, Microsoft'un Amiga için uyguladığı tek program buydu.

“Tanrıya şükür Cuma günü sınav!” Her Cuma, BT, teknoloji, eğlence veya inek bilgisi konu alanlarından yeni bir sınav var:

Büyük atılım esas olarak MS-DOS ile geldi: IBM, yeni geliştirme IBM-PC için umutsuzca bir işletim sistemi aradı ve Microsoft'u gemiye aldı. Bill Gates, satılan kopya başına ücretin yanı sıra şirkete işletim sistemini diğer üreticilere satma hakkı veren akıllı bir sözleşme yaptı. Programı kendileri edinmişlerdi: QDOS Microsoft'u uyarladı ve MS-DOS doğdu, bu da IBM PC'de ve uyumlu cihazlarda çok kısa sürede hakim oldu.

1985'te Windows bir sonraki adımı attı, sadece 1991'den piyasaya sürülen Windows 3.11 ile grubu grafik işletim sisteminde yarı monopolist yaptı. Bugüne kadar, diğer çeşitli Windows sürümleri az çok başarılı oldu. Word ve Excel ile ve daha sonra MS-ofis'te özetlenen Microsoft, ofis programlarında da baskın hale geldi. Microsoft yalnızca konsollarla Xbox konsollarıyla Sony'den kaçınamaz.

Ancak Microsoft hangi bilgisayar için ilk temel oluşturdu? Bunu Microsoft Nerdquiz'imizde sizden bilmek istiyoruz. Her zaman olduğu gibi, sınav bu hafta Haberler şovunda oradaydı: Moderatör Anna Kalinowsky'nin en sinirli üç sorudan üçü vardı. Volker Zota ve Malte Kirchner çok terleme yaptı.

Hızlı rater gittikçe daha fazla puanı temizleyebilir. Hızlı cevaplarla 10 soruda 200 puan elde edebilirsiniz.

Skor forumdaki diğer takım arkadaşlarıyla karşılaştırılabilir. Bununla birlikte, diğer katılımcıların sınavın sevincini almamaları için lütfen spoiler ile geri çekin. Her zaman olduğu gibi, övgü ve eleştiri alınmaktan mutluluk duyar.

Ayrıca güncel kalın ve en son IT dünyasından öğrenin: Bizi Bluesky ve Mastodon'un kısa mesajları ve Meta seviyeleri Facebook veya Instagram'da takip edin. Yeni bir sınav için kendi fikirleriniz veya sorularınız varsa, sadece QuizMaster'ı yazın.

(Mawi)