Togg tesislerinde birinci üretim gerçekleşti!

ahmetbeyler

Yeni Üye
Togg, uzun bir müddetdir tesislerin inşası ve suramı ile uğraşıyor. Bu yılın son çeyreğine kadar da seri üretime geçmeyi hedefliyor. bu biçimdece önümüzdeki yılın birinci çeyreğinde, hatta argümana göre Mart ayında satışa başlayacak. Lakin Togg tesislerindeki birinci üretim bugün itibariyle gerçekleşti.

Togg robotları birinci üretim ile aracın gövdesini oluşturdu

Bu ay Togg’dan bir kaç farklı açıklama duyduk. Bunlardan en hayli dikkat çekeni ise fabrika inşasında gelinen son noktaydı. Çünkü boya tesisinin yüzde 99 oranında tamamlandığını görüyoruz. Emsal bir biçimde gövde tesisi yüzde 97, montaj tesisi de yüzde 95 oranında tamamlandı. Yani fazlaca yakında seri üretime geçilebilecek.

Gerçekten bugün de bu doğrultuda Togg tesislerinde birinci üretim gerçekleşti. Alışılmış burada asıl emel farklı kesimlerle çeşitli deneme üretimleri yaparak seri üretime başlayana kadar mümkün sorunları ortadan kaldırmak ve meselesiz bir üretim çizgisi elde etmek.

Mevzuyla ilgili yapılan açıklamada bu ay içerisinde 208 robot ile kesimli denemelerin başlandığı söylendi. Tüm bunları göz önüne alacak olursak Kasım ayı civarında başlaması planlanan seri üretim sürecinde bir aksama yaşanmayacağı öngörülüyor.

Togg C-SUV özellikleri

ÖzelliklerAçıklanan datalar
Motor160 KW/ 320 KW
Beygir gücü215 HP/430 HP
0-100 hızlanma7.6 sn/ 4.5 sn
Menzil300 km/ 500 km
Otonom sürüş3. düzey
Aks açıklığı2890 mm
Euro NCAP5 yıldız hedefleniyor
Motor seçenekleriArttan çekiş/ Dört çeker
Batarya seçenekleri2 Paket
ŞarjRapid şarj teknolojisi
30 dakika altında tam dolum
ModelAraç tipiTanıtım tarihiBeklenen çıkış tarihiMotor
Togg SUVC-segment SUV27 Aralık 20192023 birinci çeyrekElektrikli
Togg SedanC-segment Sedan27 Aralık 20192024 3 ile 4. çeyrekteElektrikli
Togg HatchbackBekleniyor2030’a kadarElektrikli
Togg Kompakt SUVB-segment SUVBekleniyor2030’a kadarElektrikli
Togg MPVBekleniyor2030’a kadarElektrikli

Togg’un Gemlik’te kurulan tesisini gezdiğimiz ve üretimi yapan robotlara yakından baktığımız görüntüyü izlemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!