Topalak Çorbası

bilimsel

Üye
Topalak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

• 2 çay bardağı ince bulgur (Düğürcük)
  • Ilık su (Bulguru ıslatmak için fazlaca sıcak olmayacak oldukcata ılık değil tam ortası)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (Yoğurmak için ben 7 yemek kaşığı kullandım )
Çorba suyu için;

• 1 litre su
  • 3 bardak dondurulmuş kemik suyu
  • haşlanmış ve dondurulmuş 1,5 su bardağı nohut
Sosu için;

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Nane (İsteğe bağlı)
Topalak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Bir karıştırma kabına bulguru alıyoruz ve üzerine suyu döküyoruz yalnızca ıslatmalık olacak epeyce dökmüyoruz.
  2. sonrasındasında öteki materyalleri de ekleyip yoğuruyoruz. Unu azar azar ekleyerek devam ediyoruz.
  3. Yuvarlayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakıyoruz.
  4. Yanımıza bir kase de su alıp, elimizi hafifçeçe batırarak misket halinde yuvarlıyoruz.
  5. Diğer taraftan da tenceremize suyu koyup kaynamasını bekliyoruz.
  6. Kaynayan suya kemik suyunu ek ediyoruz.
  7. ondan sonrasında haşlanmış nohudu ve köfteleri ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  8. Bir tava alıp içine zeytinyağını ve tereyağını koyun ve kızarmasını bekliyoruz.
  9. Salçayı ve naneyi ekleyip karıştırın. Topalak çorbasının suyundan 5 yemek kaşığı alarak sosuna ekleyin ve biraz daha kavurun.
  10. sonrasındasında sosu çorbaya ekleyerek biraz daha kaynatın ve lezzetinin bir birine geçmesini sağlayın.
  11. Çorbanız hazır sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Sosuna naneyi isteğinize bakılırsa ekleyebilirsiniz sevmeyen atmayabilir .ben etsiz yaptım dileyen et de ekleyebilir. Olağanda suyuna tuz atılıyor materyallere yazmadım zira kimi salçalar tuzlu olabilir tadına bakarak ekleme yapabilirsiniz. Kemik suyu kesin olacak diye bir şey yok elinizde yoksa olağanda yapabilirsiniz ancak kemik suyu ek ettiğinizde daha da lezzetli olacaktır. Sıcak sıcak servis yapın dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da yiyebilirsiniz. Damak zevkinize nazaran tüketebilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ️

Topalak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı