Toplumsal medyada “Arapça süt” tartışması

ahmetbeyler

Yeni Üye
Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki Arapça tabela ve ilanlar reaksiyon çekerken son olarak İstanbul Başakşehir’de bir kafe Türk müşterilerine Arapça fiş kesmişti.

Gündem olan olayların akabinde yeni bir imaj tartışma yarattı. Toplumsal medyada bir kullanıcı, akaryakıt istasyonundaki marketten aldığı sütün kutusunun bir yüzünde Arapça yazdığını paylaştı.

Süt ambalajının bir yüzünde Türkçe, öbür yüzünde ise hem Arapça tıpkı vakitte İngilizce olarak “Süt” yazdığı görüldü.

“Eker” marka sütü Ankara Ostim’de bulunan bir benzinlikten aldığını belirten kullanıcı, “Petrolden süt alayım dedim karşıma bu çıktı. Kızlarıma mecburen süt alacak olmasam almazdım bu ne” diyerek reaksiyon gösterdi.

Kimi toplumsal medya kullanıcıları ise bir yüzünde Türkçe yazıldığını belirterek, yapılan paylaşımı eleştirdi.

Süt kutusundaki “Besin değerleri” kısmında da Türkçe ile birlikte hem İngilizce tıpkı vakitte Arapça yazıldığı görüldü.

EKER’DEN AÇIKLAMA

Eker, süt kutusunda Arapça tabirlerin yer alması üzerine açıklama yaptı. Firmadan yapılan açıklamada “Merhaba, Kelam konusu eser Avrupa ve Ortadoğu bölgelerinde de satıldığından üzerinde farklı lisanlarda eser ayrıntıları yer almaktadır” denildi.