Vazgeçilmez Lezzeti Ve Eksiksiz Kıvamı İle Közlenmiş Domates Çorbası

bilimsel

Üye
Vazgeçilmez Lezzeti Ve Harika Kıvamı İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 4 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt (oda ısısında)
Üzeri için:

• Ben tereyağında nane yakıp gezdirdim siz dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz
Vazgeçilmez Lezzeti Ve Eksiksiz Kıvamı İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle tepsimize yağlı kağıt serip üzerine ikiye böldüğümüz domatesi ve kapya biberi koyalım.
  2. daha sonra temizlediğimiz sarımsakları domateslerin içine sokalım.
  3. çabucak sonrasında halka halka doğradığımız kuru soğanlarıda tepsiye dizelim.
  4. Akabinde bir kasenin içine karabiber, kekik, tuz ve şekeri karıştıralım.
  5. Bu karışımı tepsimizdeki sebzelerin her yerine gelecek biçimde serpelim.
  6. Akabinde tepsimizi öncesinden ısıtılmış 180°c fırınada yaklaşık yarım saat közleyelim.
  7. Közlenen domates ve biberlerin kabuklarını soyalım.
  8. Uygun bir tencerede tereyağını eritelim. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  9. Kavrulan unun üzerine de salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kısık ateşte kavuralım.
  10. daha sonra közlediğimiz zerzevatları tenceremize ekleyip karıştıralım.
  11. Sıcak suyunuda ek ederek bir sefer daha karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  12. Kaynayan çorbayı blenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
  13. Akabinde çorbaya sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
  14. 3-5 dakika daha kaynattığımız çorbaya pul biber, tuz ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  15. Çorbamız hazırdır efendim dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Vazgeçilmez Lezzeti Ve Kusursuz Kıvamı İle Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı