Yangın 3 yaşındaki çocuğun canını aldı

ahmetbeyler

Yeni Üye
Yenice Mahallesi, 214’üncü Sokak’taki 4 katlı binanın 1’inci katında sabah saatlerinde yangın çıktı. Çıkan yangında dumandan zehirlenen Kerzi Parıltı Kablan (3) hayatını kaybetti, 4’ü çocuk, 6 kişi ise dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Etraftakilerin ihbarı üzerine adrese polis, sıhhat ve itfaiye grupları sevk edildi. İçeride bulunan Hacı Kablan (74) ile gelini Selime, torunları Gökhan Efe (8), Aylin Su (5), Kerzi Parıltı, İbrahim (4) ve Hacı Mehmet Kablan (1) takımlar tarafınca dışarı çıkarıldı. Sıhhat takımları, Kerzi Işık Kablan’ın öldüğünü belirledi. Dumandan etkilenen 4’ü çocuk, 6 kişi ise Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kerzi Ziya’nın cenazesi, otopsi için morga gdolayıldü.

Yangın, itfaiyenin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Yangının çıkış niçininin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

ÇOCUKLAR SIKINTI DURUMDAYDI

Çıkan yangına tanıklık edenMuzaffer Yıldırım, “Yangını gördüğümde, tüm gayretimle müdahale etmeye çalıştım. Elime aldığım çekiçle meskenin camını kırmaya çalıştım. çabucak sonrasında arkadaşlar levye getirdi. Levye ile kırmaya çalışırken itfaiyeci arkadaşlar da geldi. İtfaiyeciler müdahale etmeye çalıştı. Çocuklar epey sıkıntı durumdaydı. Çok fazla duman vardı” diye konuştu.

İtfaiyenin bir saatlik çalışmasıyla söndürülen yangının çıkış niçininin araştırıldığı aktarıldı.