Yardım! Havayolu Uçuş Planımı Değiştirdi (Daha kötüsü için)

dunyadan

Aktif Üye
Yardım! Havayolu Uçuş Planımı Değiştirdi (Daha kötüsü için)
Sevgili Tripped Up,

Sorum, seyahat planlarını değiştiren havayolları hakkında, pandemi duraklamasından sonra seyahate döndüğümden beri benim için büyük bir hayal kırıklığı. Uygun bir zamanda direkt uçuş rezervasyonu yapacağım ve günler veya haftalar sonra uygunsuz bir zaman değişikliği veya ilave bir konaklama veya her ikisi ile birlikte bir e-posta alacağım. En kötüsü, kızımla birlikte Tampa, Fla’ya bir gezi planlarken oldu. Ocak ayında, Southwest Airlines ile 17 Nisan’da saat 12:30’da Hartford, Conn.’den ayrılan ve üç saat sonra Tampa’ya varan bir direkt uçuş rezervasyonu yaptım. . Mükemmel. Ancak 15 Şubat’ta Southwest, beni Nashville’de yaklaşık üç saatlik bir konaklama ile 18:15’te bir uçuşa taşıdıklarını ve beni 1:10’da Tampa’ya götürdüklerini e-postayla gönderdi! Bu neden uygun? Sanki bir “Subaru Forester satın almışım da harap ve paslı bir Trans Am teslim etmişler ve bana tek seçeneğin bu olduğunu söylediler. Phoebe, Massachusetts

Sevgili Phoebe,

Otomobil bayilerini karşılaştırmalı olarak şeffaf hale getirmeyi havayollarına bırakın. Kurgusal satıcınıza sözleşmeyi ihlal ettiği için kesinlikle dava açabilirsiniz, ancak gerçek Güneybatı, orijinal uçuşunuzu iptal etme ve sizi Nashville’den gece yarısı uçağa bindirme konusunda sözleşmeye dayalı hakları dahilindeydi.

Bir havayolunun seyahat planınızı tek taraflı olarak değiştirmesine karşı bir yasa yoktur ve bu gibi durumlarda, ABD hükümetinin havayollarından uymasını istediği ana kural, çürük bir kuraldır. Bir taşıyıcı, bir müşteriye “önemli bir gecikme” ile sonuçlanacak yeni bir seyahat programı uygularsa, şirket size Southwest’in ekonomi sınıfı eşdeğeri olan iki “Wanna Get Away” ücreti için her biri 264 $ olmak üzere size bir geri ödeme teklif etmelidir.

Yaptılar, ama bana Zoom üzerinden söylediğin gibi, geziyi iptal etmek işe yaramaz: Florida’ya gitmek istedin ve zaten kalacak yer ayarlamıştın. Havayolu size başka bir seçenek sundu ve alternatif bir Güneybatı güzergahı arayabileceğinizi, ardından değişikliği çevrimiçi olarak veya müşteri hizmetleri aracılığıyla yapabileceğinizi söyledi (ki bunu daha sonra ele alacağımız gibi acı bir şekilde yaptınız).

Southwest sözcüsü Dan Landson, bireysel durumunuzla ilgili ayrıntılara giremese de, “olağan dışı bir şey olmadı” dedi.

Aslında, hepsi çok sıradandı: Diğer okuyuculardan, arkadaşlarımdan ve kendi ailemin üyelerinden, son zamanlarda çok sayıda benzer acı hikayesi aldım. Ancak, kalkışa bir haftadan daha uzun bir süre kala değişen uçuşlarla ilgili rakamları tespit etmek zor. Bürodan Ramond Robinson’a göre federal hükümetin Ulaştırma İstatistikleri Bürosu böyle bir veri toplamaz ve bir şirket sözcüsü Kathleen Bangs’e göre havayolu gecikmeleri ve iptalleriyle ilgili istatistikler için başvurulacak site FlightAware de toplamaz.

Sorduğum altı havayolu (Amerikan, Delta, United, Southwest, Alaska, JetBlue) belirli bir veri sağlamadı. Adil olmak gerekirse, bu tür rakamlar çok karmaşık olacaktır, çünkü Maryland Üniversitesi’nden Robert H. Smith İşletme Okulu’nda havayolları üzerinde çalışmış bir profesör olan Suresh Acharya, birçok havayolu şirketinin uçuşları 330 gün önceden planladığını ve “esas olarak yer tutucu” olduğunu söyledi. yirmi yıldır optimizasyon sistemleri. Programların 90 ila 180 gün önceden katılaştığını ve daha büyük bir uçağa geçiş gibi birçok değişikliğin müşteriler tarafından neredeyse hiç fark edilmediğini söyledi.

Ancak Delta sözcüsü Morgan Durrant, 2021’in başlarında, taşıyıcı daha fazla uçuş eklediğinden ve mevcut programına başka ayarlamalar yaptığından, “daha önce gördüğümüz her şeyin ötesinde çok sayıda tarife değişikliği oldu” dedi. Sadece müşteri talebinin değil, mürettebatın emekli olması ve hastalıklarının ve tedarik zinciri kesintileri nedeniyle yeni uçakların teslimatındaki gecikmelerin de öngörülemezliğini göz önünde bulundurarak, pandemi sırasında Delta ve diğer taşıyıcılar için bu şaşırtıcı olmaz.

Southwest’ten Bay Landson, program değişiklikleri gerçekleştiğinde, “tüm müşterilerimizi bir sonraki uygun uçuşa yerleştiriyoruz. Başlangıçta planlanandan çok daha geç bir uçuşu gerektirebilecek bazı durumlarda. Bu olmasını sevmediğimiz bir şey ama zaman zaman oluyor.”

Şimdi sinirliysen Phoebe, bundan sonra hiç böyle olmayacaksın. Büyük olasılıkla, hangi havayolu şirketinde olursa olsun bulabilecekleri en ucuz uçak biletini seçen belirli bir müşteri türüne – hadi onlara “normal” diyelim – karşı ayrımcılık yapan endüstri çapında politikaların kurbanı oldunuz.

Bu önemli çünkü Profesör Acharya’ya göre, havayolu algoritmaları yolcuları, ücret sınıfı, sadakat durumu, mil veya dolar olarak ödeme yapıp yapmadığınız, grubunuzun ne kadar büyük olduğu ve bir havayolu şirketi olup olmadığınızı içerebilecek değişkenlere dayalı olarak önem sırasına göre sıralıyor. çalışan.

Ters giden en iyi hazırlanmış seyahat planı hakkında tavsiyeye ihtiyacınız varsa, [email protected] adresine bir e-posta gönderin .

Bana söylediğin gibi Phoebe, Southwest web sitesinde senin için daha iyi olan iki seçenek daha bulabildin. En iyisi, (sizin için) aynı derecede uygun olan Providence’dan, orijinal güzergahınızla neredeyse tam olarak eşleşen bir öğlen uçuşuydu, diğeri ise, istediğiniz seyahat tarihinde Hartford’dan doğrudan akşam uçuşuydu. Sitenin Providence uçuşuna çıkmanıza izin vermemesi karşısında dehşete kapıldınız ve ertesi gün Southwest ile sekiz saatlik, aralıklı, sinir bozucu bir Twitter sohbetinde bunun Providence ve Hartford’un “birlikte-” olmadığı için olduğunu öğrendiniz. terminaller” – sinir bozucu bir jargon parçası, bu, havayolunun onları birbirinin yerine geçebileceğini düşünmediği anlamına gelir. Ama sonunda Hartford’dan o akşamki uçağın rezervasyonunu değiştirdin.

Bu can sıkıcı, ama benim için büyük gizem, neden o akşam uçuşunda otomatik olarak yeniden rezervasyon yaptırmadınız. Bay Landson, koltuk değiştirme sürecinde numaranız göründüğünde, uçuştaki boş koltukları başkalarının doldurduğunu, ancak siz baktığınız zaman yerlerin açıldığını tahmin etti.

Bu cevabı Profesör Archarya’ya sunduğumda, “gölgeli” bir olasılık olabileceği konusunda uyardı. Havayolları bazen müşteri memnuniyeti üzerinde gelir konularına ağırlık vermek için algoritmaları değiştirdiğini ve teorik olarak Southwest’in daha sonra satış yaparak geliri en üst düzeye çıkarmak için Hartford’dan Tampa’ya koltukların bazılarını açık tutmasının mümkün olduğunu söyledi. Bay Landson buna itiraz etti ve bunun gibi durumlarda Southwest’in grupları için yeterli yer varsa her zaman bir sonraki uygun uçuşta yolcuları rezerve ettiğini söyledi.

İleride, siz ve diğer okuyucular, çoğu durumda zamana, paraya veya belki her ikisine birden mal olacak olsa da, bu tür hayal kırıklıklarını en aza indirmek için önlemler alabilirsiniz.

Bir seçenek, uçuş tarihine daha yakın bir tarihte rezervasyon yapmaktır. Bay Acharya’nın dediği gibi, programlar 90 gün sonra çok daha yerleşik hale gelir, bu yüzden bundan sonra ne kadar geç rezervasyon yaparsanız, değişiklik şansı o kadar düşük olur. Tabii ki bu, hava sorunları ve ekipleri nakavt eden Covid artışları durumunda yardımcı olmuyor ve erken kayıt fiyatlarını kaçırabilirsiniz.

Şu anda kendim için düşündüğüm bir diğer seçenek ise “en ucuz ücret kazanır” stratejisinden vazgeçmek. Sadakat statüsüne doğru ilerlerken 20$, hatta 50$ fazladan harcayarak, sık kullandığınız rotalarda en çok uçan havayolunu tercih edin. (Havayolu markalı kredi kartları, kendi sorunları olmasına rağmen yardımcı olabilir.) Durum, uçuşların son anda iptal edilmesi durumunda da yardımcı olur.

Üçüncüsü ve muhtemelen yalnızca bir düğün veya başka bir önemli etkinlik için gelmeniz gereken dar bir pencereniz olduğunda buna değer, airfarewatchdog.com’un kurucusu George Hobica’nın önerdiği şey: farklı bir havayolunda tamamen iade edilebilir ikinci bir koltuk satın alın aynı anda. İade edilebilir uçuşlar daha pahalıdır, ancak planlanan kalkış saatinizden önce istediğiniz zaman iptal edebilir ve paranızı geri alabilirsiniz. Bu nedenle, orijinal biletiniz kabul edilemez bir zamana değiştirilirse, bunun için geri ödeme alırsınız ve yedeğinizi uçurursunuz; orijinaliniz değişmezse, iade edilebilir yedeğinizi iptal edersiniz.

Elbette kurumsal açgözlülük ile müşteri memnuniyeti arasındaki çizgi, gizli havayolu algoritmalarının derinliklerinde gizlidir. Ancak havayolları sisteme daha fazla gevşeklik katmak için daha fazla tıslamaya istekli olacağımızı düşünürlerse sorunun en azından bir kısmını çözebileceğimizi fark ettim. Bunu FlightAware’den Bayan Bangs’e söyledim.

“Böyle bir sistemimiz var” diye şaka yaptı. “Buna özel havacılık deniyor.”

Değişen Bir Dünya için 52 Yer

2022 listesi, dünya çapında gezginlerin çözümün bir parçası olabileceği yerleri vurgular.

New York Times Seyahatini Takip Edin üzerinde Instagram , heyecan ve Facebook . Ve haftalık Travel Dispatch bültenimize kaydolun Daha akıllı seyahat etme konusunda uzman ipuçları ve bir sonraki tatiliniz için ilham almak için.

Haber Sitelerinden Alıntı Yapılmıştır.