Yargıçtan ‘Yargı’ya reaksiyon… Bu çağrıyı yaptı

ahmetbeyler

Yeni Üye
Kanal D ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan Yargı dizisiyle ilgili olarak Gebze 1. Sulh Hukuk Hakimi Sabri Önder Şengül, toplumsal medya üzerinden bir tenkitte bulundu.

“OLUMLU DÜŞÜNMÜYORLAR”

Dizinin hakim ve savcıları birbirleriyle, avukatlar ve iş sahipleri ile uğraşıp entrikalar çevirdiği biçiminde gösterdiğini belirten Sabri Başkan Şengül şunları kaydetti:

“Yargı, Hukuk, Adalet, Hakim Savcılar ile ilgili diziler son vakit içinderda fazlaca ilgi görüyor. Lakin meslekte bulunan Hakim Savcılar bu biçim dizilerdeki gerçekliklere uygun düşmeyen hayat üslubu, az ağır gösterilen iş ortamları, birbirleriyle, avukatlar ve iş sahipleri ile uğraşıp entrikalar çevirir biçimde Hakim Savcıları gösteren bu diziler hakkında hiç de olumlu düşünmüyorlar ki buna bilhassa ben de dahilim.”

“İTİRAZLAR BİLDİRİLMELİ”

Yakında ekranlara gelecek Hakim dizisinin fotoğrafını da paylaşan Sabri Önder Şengül diğer meslek kollarının derneklerinin reaksiyonlarını hatırlatarak şu biçimde konuştu:

“Hastanedeki hemşireleri küçük etekli ve çapkın ahlaklı gösterince ayaklanan hemşire dernek ve birliklerinin yansısı, tapu memurlarını para düşkünü gösterince itiraz eden tapu kadastro memurları üzere bizim de itiraz edip ses yükseltecek birlikler biçimi “Yargıda Birlik Derneği”nin de bu usul dizilerde çizilen gerçeklere uygun düşmeyen sakıncalı tiplemelere itirazlarını bildirmesi uygun olur diye düşünüyorum. Fakat anlaşıldığı kadarı ile ben dahil gerçek Hukukçular çok ciddiyetsiz ve mantık dışı gördükleri bu dizileri asla ve asla izlememeyi tercih ediyorlar.”