Yargıtay savcısı Kamil Erkut Güre hayatını yitirdi

ahmetbeyler

Yeni Üye
Eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, geçirdiği kalp krizi niçiniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını yitirdi.

2021 Ekim ayında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanan Kamil Erkut Güre’nin kalp ameliyatı daha sonrası entübe edildiği açıklandı.

Odatv, Kamil Erkut Güre’ye “telefon sınırı Ankesör soruşturmasına takıldığı” tezini sormuştu. O periyot İzmir Başsavcısı olan Kamil Erkut Güre yaptığı açıklamada “Yargı ortasında bir yapı bana operasyon yapıyor” demişti.

“Ankesör” soruşturmasındaki evraka bakılırsa başsavcının ismine kayıtlı olan sınırın 22 Temmuz 2016’da Ankara’daki bir büfenin telefonundan iki kere arandığı görülüyordu.

Kamil Erkut Güre, dokümanla ilgili “Bu tezlere cevap vermeyi bile kendime zül görüyorum” sözlerini kullanarak şunları söylemişti: “İddia edilen telefon araması 2016 yılına ilişkin. Ben o yıl Diyarbakır’a atandım. Akabinde da İzmir’e Başsavcı oldum. Devletim bu savları biliyor. Adalet Bakanlığı’na da daha evvel bu savlar gelmiş. Bu savlara kimse prestij etmedi. Devletim bu operasyona prestij etmediği için de hala nazaranvdeyim. Yargı ortasında bir takım var ve bu operasyonu o grup yapıyor.”

Gamze İşler