Yeni ayrıntılar ortaya çıktı… Tehditler kayda geçti

ahmetbeyler

Yeni Üye
Ukraynalı model Anzelika Srabiants balkondan düşüp hayatını kaybettiği vahim olay 10 Haziran 2021 günü İstanbul Sancaktepe’de yaşandı. Argümana nazaran model Anzelika Srabiants, köpek eğitmeni Burak Ercan ile bir arada yaşıyordu. İkili Ataşehir’de bir restorana yemek yemeye gitti. Meskene dönüş yolunda ortalarında tartışma yaşandı. Tartışma konutta de devam etti. Ukraynalı model konutun Fransız balkonundan aşağı sarktı ve aşağı düştü.

SAVCILIK SIR MEVTİ AYDINLATTI

Sabah’tan İstek Kaya’nın haberine bakılırsa Anzelika Srabiants’ın trajik vefatının akabinde dikkat alımlı bilgiler gün yüzüne çıktı. Onlardan en çarpıcısı Burak Ercan’ın dehşet anlarını kayda almasıydı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Burak Ercan hakkındaki suçlamaları kabul etmese de tutuklandı. Savcılık olayın perde ardını araladı ve sır mevti aydınlattı.

O ANLAR KAMERADA

Hazırlanan iddianameye göre, ikili yemekten dönerken ortalarında tartışma başladı. Anzelika Srabiants hareket halindeki taksiden inmeye çalıştı. Bu sırada taksi sürücüsü aracı kenara çekti ve Srabiants araçtan indi. İkili daha sonrasında öbür bir taksiye binerek meskenin yolunu tuttu. Çift konuta girdikten daha sonra Burak Ercan lavobaya girip çıktı, Anzelika Srabiants ise balkondan “Burak Burak Burak” diye seslendi.

Ercan ise telefon kamera kaydını açarak “bak ben bir şey yapmıyorum” diye kayıt yaptı. “Gel” manasına gelen “come come come” diye seslendiği, Srabiants’ın ise “lütfen” manasında “please please please” bağırdığı ve bir mühlet daha sonra yüksek sesli bir çarpma sesinin geldiği tespit edildi.

“SEBEBİ ANLAŞILMAYACAK BİÇİMDE SARKTI”

Savcılık, ikilinin meskene geldikten daha sonra Anzelika Srabiants’ın niçini anlaşılmayacak biçimde balkon demirlerine tutunarak kendini sarkıttığını kaydetti. Burak Ercan, kamerada manzarasının kesildiği kısımda sevgilisini kurtarmaya çalıştığını söylemiş oldu. Savcılık, Ercan hakkında ‘dikkatsizliği davranışla taammüden öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’ cürümlerinden toplamda 25 yıla kadar mahpus cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

“TASARLAYARAK CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRDÜ”

İddianamenin gönderildiği Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilmedi. Burak Ercan hakkında ‘tasarlayarak canavarca hisle yahut eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’ kabahatlerinden bir daha dava açıldı. Ercan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıla kadar mahpusu talep edildi.

VAHİM SESLER GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Mahkeme birinci sonucunda Burak Ercan’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, evraka Anzelika Srabiants’ın Sasha isimli bir arkadaşıyla konuşmaları da girdi. Srabiants’ın arkadaşına, “Sen köpeğinin beni neredeyse sakat bıraktığını unuttun. Ve beni birinci kere ve ikinci kere nasıl dövdüğünü. O neredeyse beni öldürüyordu. Bundan daha sonra bu adamı hayatımda görmek istediğimi mi düşünüyorsun? ” üzere kelamlar sarf ettiği gün yüzüne çıktı.

“KORKUYORUM, BENİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ”

Anzelika Srabiants bir daha tıpkı arkadaşıyla bir öteki konuşmasında, “Korkuyorum. Gelip beni öldüreceğini söylemiş oldu. Benim oturup beni öldüreceği günü beklememi söylemiş oldu. Bu gerçek bir tehdit. Sırtımda ve kolumda artık ömür uzunluğu kalacak izler ve yaralar var. Bunlar köpek dişlerinin izleri. Paranoya değil” dediği belirlendi. İşte bu kanıtlar ışığında önümüzdeki aylarda görülecek davada Burak Ercan’ın nasıl bir savunma yapacağı merak konusu.