bilimsel
Üye
Yozgat Metodu Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Tabak tabak yedirten arabaşı çorbası!.
- Yarım su bardağı un (100ml)
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
Tabak tabak yedirten arabaşı çorbası!.
- İlk evvel tavuk göğüslerini üzerini geçecek kadar az tuzlu suda haşlayalım (ben düdüklüde yaptım – daha çabuk oluyor).
- Geniş bir tavaya yalnızca unumuzu ekleyelim ve spatula ile kavurmaya başlayalım. Daima karıştırarak açık kahverengiye dönene kadar kavuralım.Unun başından muhakkak ayrılmayın ve durmadan karıştırın yoksa ununuz yanar!.
- Un kavrulduktan daha sonra süratli bir biçimde elek’e boşaltın unu. Unu elemeniz kural yoksa çorbanızda topaklanmış unlar gelir ağızınıza.Kullandığınız elek kesinlikle metalden olmalı. Plastik yahut fileden olan elekleri eritir sıcak un.
- Haşlanmış tavukları başka tabağa alın ve didikleyin.
- Tencerede kalan tavuk suyunu süzdürün.
- Süzdükten daha sonra elenmiş unumuza azar azar ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım. Muhallebi kıvamında olacak. Bu karışımı kenarda bekletelim.
- Çorbamızı pişireceğimiz tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyelim.
- Tereyağı eridikten daha sonra domates salçamızı ekleyip kavuralım.
- Karabiber ve pul biberimizide ekleyelim.
- Kalan tavuk suyunu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Un karışımına az kaynamış su ekleyelim ve karıştıralım.
- Yavaş yavaş un karışımını çorbamıza ekleyelim ve çırpıcı ile kaynayana kadar karıştıralım.
- Çorbamız kaynadıkça yoğunlaşır, kıvamını isteğinize bakılırsa kaynamış su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
- Kaynadıktan daha sonra didiklediğimiz tavukları ekleyelim.
- Tuzunu denetim ederek tuz ekleyin. Fazla tuzu affetmez arabaşı çorbası!.
- 15dk kısık ateşde kaynadıktan daha sonra bol limon ve pul biber ekleyip afiyetle yeyiniz. ????.