Yurtta ‘şort’ ve ‘kısa pantolon’ yasağına soruşturma

ahmetbeyler

Yeni Üye
Karadeniz Teknik Üniversitesi ana yerleşkesi ortasında kalan, KYK’ya ilişkin E Blok’taki erkek öğrenci yurdunda, kız öğrencilerin de akşam yemeklerini karma olarak yediği yemekhanenin girişine, ‘Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır’ yazılı ihtar kağıdı asıldı. Öğrenciler tarafınca toplumsal medyada paylaşılan ihtar yazısı, reaksiyon çekti. Toplumsal medya kullanıcıları, yasak sonucuna reaksiyonlarını paylaştı.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da toplumsal medyadaki tepkiler üzerine açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Çuvalcı, “Bu uygulamanın KTÜ ile alakası yok” dedi.

Uyarı kağıdı, tepkiler üzerine bir müddet asılı kaldığı yemekhanedeki alandan kaldırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca da ilgili yurt bakılırsavlileri hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yasak sonucunın ana kampüs arasındaki diğer bloklarda uygulanmadığı açıklandı.

BİZİ SÖZLÜ UYARABİLİRLERDİ

KYK yurdunda kalan öğrencilerden Faruk Çelik, “Yemek için akşamları E Blok’a gidiyoruz. kimi zaman erkekler fazlaca kısa şortlar giyerek yemekhaneye geliyorlar. Çok absürt bir durum, iç çamaşırı gibi bir şortla yemekhaneye inilmesi. Orada çalışan kadın personel ve aşçılar var. Öğrencilerin bu duruma saygı göstermesi gerekiyor ama yönetim tarafınca asılan yazıyı da doğru bulmuyorum. Bizi sözlü olarak uyarabilirlerdi. böyle bir yasak getirilmesi ve bunun afişe edilmesi çağ dışı” şeklinde konuştu.

‘DOĞRU BULMUYORUM’

Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirten Evren Alacalar, “KYK yurdunda kalıyorum. Yurt kantinine ‘Şortla girilemez’ diye yazı astılar. Ben bunu doğru bulmuyorum. Şortla gelindiği zaman sorun olacağını düşünmüyorum. Bakmak istemeyen bakmaz. Yanlış bir uygulama yaptılar” ifadelerini kullandı.

‘İSTEDİKLERİNİ GİYEBİLİRLER’

Zeliha Göktuğ ise “Burada bulunan herkes reşit birey. Burada herkes kendi sonucunı kendisi alabilir. İnsanlar nasıl istiyorlarsa öyle davranmalılar. Uzun kısa fark etmez, istediklerini giyebilirler. İstedikleri gibi gezip dolaşabilirler” diye konuştu.

Yemekhanenin akşam yemeklerinde karma olduğunu belirten Efecan Göktepe ise “Sadece E Blok’ta böyle bir yazı var. Oraya da akşam yemeğine kızlar geliyorlar. O yüzden bu biçimde bir uygulama yapıldığını düşünüyorum” dedi.