Z jenerasyonu AKP’li amcayı bu biçimde ikna etti

ahmetbeyler

Yeni Üye
‘Kendine Muhabir isimli YouTube kanalında yayınlanan sokak röportajına katılan bir gencin kendisinden yaşça büyük bireye söylemiş olduği kelamlar gündem oldu.

Genç vatandaş, “Afrika’yı örnek gösteriyorsunuz şükredin diyorsunuz. Ya ben diyorum ki ben geleceğim.” kelamlarıyla gençlere şükür etmelerini söyleyen bireylere isyan etti.

Konuşmasına “Ne sağcıyım ne solcu. Ne dindarım, ne dinsizim. Benim tek istediğim var; benim geleceğim… “ kelamlarıyla devam eden genç, mülteciler konusuna da değindi.
Genç vatandaş konuşmasına “Ben bu ülkenin bir ferdiyim. Bu ülkede bu gençler inançsız geziyorsa. Bak ekonomik vesaire demiyorum. Bak senin yaşın gelmiş, büyüğümsün, saygılıyım. Bu ülkenin genç kızlarına sarkıntılık yapıyorlar, bu ülkenin genç kızlarını taşla vurup öldürüyorlar. Bu ülkenin geleceğini sömürüyorlar. Bu ülkenin geleceğini bitirdiler. Sen de diyorsun ki bahtımız. Ya bu biçimde mukadderatın… Hudut dışı ettik, şu kadar duvar ördük. Duvarın uzunluğu bir buçuk metre benim boyum kadar. Bu ülkenin geleceğini bitirdiler. Sen de diyorsun ki kaderimiz” kelamlarıyla devam etti.

Karşısındaki orta yaşlı vatandaş “Ne yapalım artık gidelim mi?” diye sorunca “Hayır abi buna yansını göster “ diye yanıt verdi.
Akabinde başka vatandaşın “Ne diye göstereceğim tepkiyi” sorusuna “Abi bunu sandıkta göster, toplumsal medyada göster. Bu ülkenin aslına bakarsan idaresi Twitter… Ne vakit konuşur ya kardeşim ben bu haksızlığın karşısındayım dersen işte bu biçimde çözülür. Ben git sağa ya da sola oy ver demiyorum. Ben hiç bir siyasi partiyi de tutmuyorum. Bayan namına gözden öteki hiç bir şey bilmiyorlar. “ kelamlarıyla cevap verdi.
Genç vatandaşın bu ikna konuşması toplumsal medyada gündem oldu.